søndag 6. september 2009

Sandvikendagene 2009Så har Sandvikendagene gått av stabelen for andre gang - nå er det definitivt en tradisjon. Lørdag startet det, med strålende vær og vandring i traséen for "Den Trondhjemske Postveg", riktignok noe forkortet på bysiden. Egentlig burde vi startet fra sentrum, ved Nikolaikirkealmenningen, men vi kuttet det ned til oppmøte Balaklava ved Stølen. Med byråd for byutvikling Lisbeth Iversen i spissen og en glimrende guide i Geir Abelsen fra Sandviken Kulturhistoriske Forening, toget vi langs gateløpet som fortsatt ligger der postveien opprinnelig gikk, rundt Rothaugen skole, ned til Sandvikskirken og videre til Sandvikstorget hvor dagene offisielt ble åpnet av byråden.

Flere arrangementer trakk folk: stort oppmøte på Kystkultursenteret med mye for både voksne og barn, restaurering av hus i Rosesmuget 15 med demonstrasjon og råd om istandsetting av vinduer, rene folkevandring etterhvert til lyststedet Christinegård, og veteranbusser i fast rute mellom de ulike aktivitetene i Sandviken, Hellen fort og Gamle Bergen museum. Båtturer på fjorden, strålende vær - kulturminner som virkelig demonstrerte sin miljøverdi.

Søndagen fulgte opp, til trods for enkelte regnbyger. Regn skremmer ikke bergensere! Og at Sandviksdagene nå er kommet for å bli, kan vel ingen lenger tvile på. Et spennende samarbeide mellom alle frivillige virksomheter og foreninger i Sandviken, Bergen Kystlag, museene og Byantikvaren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar